Yrityskuvan ja talouden tulokset korreloivat vahvasti
Ensimmäinen analyysi toi hyvän ja osin itsestään selvän tuloksen – tuloksellisuus yrityskuvan ja talouden kautta korreloivat vahvasti (r=0,69, p<0,001). Muuttujat sain tutkimussarjamme tuloksellisuuskysymyksestä, jossa kysyttiin SHJ-toiminnan tuloksellisuutta 10 asian kautta, ja siis myös talouden ja yrityskuvan.
Kuva 1 tulokset ovat siis selkeät, kun tulokset yrityskuvan kautta ovat erittäin positiiviset, ovat ne talouden kautta pääosin erittäin tai hieman positiiviset. Kuva osoittaa myös sen, että varsin iso osa vastaajista ei osannut sanoa tuloksellisuudesta – 30 %ei talouden eikä 20 %yrityskuvan kautta. Tämä kokonaisuudessaan osoittaa varsin kehnoa mittarointia ja seurantaa strategisessa hyvinvoinnin johtamisessa.
Yrityskuvan johtamisen ketju
Kuva 1 osoittaa siis vahvan korrelaation yrityskuvan ja talouden tulosten välillä. Seuraava vaihe analyysissani oli etsiä johtamisen ketjua ilmiölle. Siinä etenin ikään kuin taaksepäin vaihe vaiheelta ja päädyin selkeään johtamisen ketjuun.
Taaksepäin analyysissa havaitsin, että esimiesten rooli ja toimintatavat vaikuttavat eniten yrityskuvan tuloksellisuuteen – mitä paremmin esimiehet johtavat strategista hyvinvointia (=ihmisiä), sitä paremmat ovat tulokset yrityskuvan kautta. Tämä on merkitty kuvaan 2 vaiheena 2.
Seuraava askel analyysissa, esimiesroolin tason määrittäjä, on vanhaa tuttua – johdon strategiatyössä se määritetään. Tämä tulos on vaihe 1 kuvassa 2 – mitä syvällisemmin työhyvinvointi on mukana johdon strategiatyössä, sitä paremmin esimiehet toimivat. Tämä on itsestään selvää, kyllä strategiatyöllä on suuri merkitys organisaation toiminnalle.
Yhteenvetoa
Yrityskuva-analyysini tulosten mukaan voidaan vetää selkeät johtopäätökset:
- yrityskuvalla on vahva yhteys talouden tuloksellisuuteen
- yrityskuvaa voidaan johtaa johdon strategiatyön ja esimiesten hyvän toiminnan kautta
Lataa strategisen hyvinvoinnin johtamisen ja henkilöstötuottavuuden julkaisuja
Lataa strategisen hyvinvoinnin johtamisen työvälineitä